Blogg

Blogg

Om bloggen

I denna blogg skriver vi om vårat fiske i vänern på sommaren, om pimpelfiske vid kusten samt i olika sjöar. Och även om våra havsfiskeresor till nordnorge.

Söröya, Kanonväder

NorgeresorPosted by Jimmy Sun, June 16, 2013 12:45:36

I natt har det varit kanonväder. vi tuffade så sakteliga ut vid 9 - 10 tiden mot Reis. Fisket var till en början väldigt trögt men efter en liten stund släppte det en del. på två drifter drog vi 4 fiskar över 15 kg. Vågen visade 23, 19, 17 respektive 16 kg samt ett par stycken mellan 5 - 10. När spötopparna varit stilla en stund anropar guidebåten att de tänker åka ut till Råsa. Vi samt 3 båtar till hakar på.

Samma visa igen. Mycket trögt till att börja med. Men tillslut hittar vi sejstim, och i dessa även torsken. Vi har några riktigt härliga påställ. Många tappade. Söndertrasade småsejar på upphängaren. Sönderbrutna pilk och trasiga Jiggar. Men efter väldigt många tappade fiskar har vi ytterligare 4 fiskar över 15 kg.

Sammanfattningsvis är det en kanondag på havet utanför Söröya. härligt väder och helt godkänt fiske efter torsk. Det är nu färdigrensat och paketerat. och vi har även fått i oss både mat och pilsner. nu blir det till att sova ett par timmar och sedan påt igen. =D uppdatering kommer givetvis efter nästa pass.

Nattinatt

  • Comments(0)//blogg.team-jl.se/#post31